Fietser zit vast met hoofd onder auto: omstaanders tillen wagen op

Houwen
Een fietser is deze ochtend rond 10 uur levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding in de Jonkershovestraat in Houthulst. Een vrouw zag de zestiger op zijn fiets niet en schepte hem op. De man werd in de lucht gekatapulteerd en kwam ongelukkig op het asfalt terecht. Daarna werd hij nog met lage snelheid aangereden door de auto. Hij raakte zo klem met zijn hoofd onder de wagen. 

De hulpdiensten werden verwittigd maar intussen stopten al heel wat mensen bij het ongeval. Onder hen de zoon van de brandweercommandant en een ambulancier van het brandweerkorps van Houthulst. Samen met enkele omstaanders tilden ze de wagen op en konden ze de man bevrijden. Intussen werd gezorgd voor een veilige landingsplaats voor de MUG-Heli. De fietser kreeg ter plaatse de dringendste zorgen en de brandweer zorgde voor afscherming ter plaatse, vlak voor de Okay-buurtwinkel. 

De jongeman werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis van Ieper gebracht. Ook de vrouw die hem aanreed werd overgebracht. Zij verkeerde in shock.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ivo Torfs

  Het is eens iets anders dan snel een filmpje maken van het slachtoffer, helpen moeten er gedaan worden en niets anders, vlugge genezing voor het slachtoffer, al de rest van reacties over leeftijd en weg bekleding is dikke zever.

 • Patrick Rasschaert

  vermoedelijk zetfoutje ingeslopen een 60 er wordt aangereden en de jonge man werd dan nog eens overreden waardoor hij met zijn hoofd kwam vast te zitten? Een 60er = jonge man.

 • sandra baart

  Pluim voor de helpende ...

 • Jean-Pierre Browaeys

  Wie nu de meest verstrooide van de twee was, ik zou het niet weten. Volgens sommigen zal het wel weer de schuld vd auto zijn. Is de gemakkelijkheidsoplossing.

 • luc baillieu

  Proficiat Mike, wat bedoel je nu? Hopelijk snel herstel voor de jongeman en ook denk ik aan de vrouw die hierin betrokken is. De omstandigheden zijn niet vermeld.