Fietser sterft onder vrachtwagen in Wachtebeke

In het Oost-Vlaamse Wachtebeke is een bejaarde man om het leven gekomen toen hij op zijn fiets aangereden werd door een vrachtwagen. Vermoedelijk had de man de vrachtwagen niet zien aankomen, zegt de lokale politie zone Puyenbroeck.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de Meerstraat in Wachtebeke. De vrachtwagen reed in de richting van Zaffelare. De fietser kwam uit de Mendonksedreef, een zijstraat aan de rechterkant, aangereden. De man op de fiets wou de baan oversteken om richting Wachtebeke te rijden, maar vermoedelijk had hij de vrachtwagen niet opgemerkt. De truckbestuurder probeerde nog uit te wijken toen de fietser overstak, maar een aanrijding kon niet vermeden worden. Uit de vaststellingen van een deskundige bleek dat de fietser voorrang had moeten verlenen.

De bejaarde fietser overleed ter plaatse. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De vrachtwagen die nog probeerde uit te wijken belandde, door het manoeuvre, in een gracht langs de kant van de weg. De bestuurder raakte niet gewond. (belga/tdb/gb)