Fietser sterft bij dodehoekongeval in Leopoldsburg

Toon Royackers
Een fietser is vanochtend om het leven gekomen toen hij werd gegrepen door een vrachtwagen in Leopoldsburg. 

Het slachtoffer nam het fietspad rond de rotonde aan het Bevrijdingsplein toen hij werd aangereden door de afslaande truck. Het gaat om een dodehoekongeval. Voor de fietser kon geen hulp meer baten. Hij stierf ter plekke.

De verbindingsweg tussen Leopoldsburg en Hechtel was tijdelijk afgesloten. De rijbaan is inmiddels opnieuw vrijgemaakt.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Verbelen

  Door die idioot die het nodig vond om rekeningrijden voor vrachtwagens door te drukken, is het zwaar vrachtvervoer door onze dorpen nu exponentieel toegenomen. Daar zijn onze wegen gewoon niet op voorzien, met als resultaat schade aan wegen en constant gevaarlijke situaties, waar bijna dagelijks een fietser door verongelukt.

 • Freddy van steenberghe

  het is jammer dat dat gebeurt.maa vele fietser doen zelfs geen moeite om effe te kijken ook niet.velen voelen zich koning op de weg en het zijn just die die het overkomt.een fietser die zijn ogen richt op het verkeer zal zo een situatie niet meemaken

 • Anton Harnie

  Oplettendheid moet langs beide kanten komen . Niets tegen fiesers (ben er zelf een soms) Ik vind dat fietsers maar al te vaak roekeloos rijden alsof ze alleen zijn op de baan en overal voorrang hebben , zelfs tegenover voetgangers ... sommige Fietsers moeten ook preventief leren rijden .

 • Alex Wyns

  Peter Buyck, gij zijt zeker vrachtwagen chauffeur! Amai! Dodentol zou nog al oplopen met u!

 • Michael Bigot

  ZONDER oogcontact....achter devrachtwagen blijven......en natuurlijk geen headphones op je bol..... en geens Smart dinges gebruik op de fiets.......zou al veel kunnen helpen.