Fietser buiten levensgevaar na aanrijding met vluchtmisdrijf in Gent, bestuurder geïdentificeerd

Wouter Spillebeen
Aan de Meulestedebrug in Gent is vanochtend rond 7.40 uur een fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. De aanrijder sloeg daarna op de vlucht, maar is ondertussen geïdentificeerd. 

Het parket Oost-Vlaanderen afdeling Gent meldt dat de aanrijder opgespoord is en verhoord wordt. "Het onderzoek loopt nog volop. Daaruit zal ook moeten blijken of het hier effectief over een vluchtmisdrijf gaat. Het kan ook zijn dat de chauffeur gewoon niets gezien of gevoeld heeft."

Het ongeval gebeurde rond 7.45 uur in de Zeeschipstraat, ter hoogte van de Meulestedebrug. Een fietser werd aangereden door een voertuig en kwam zwaar ten val. Het slachtoffer is intussen buiten levensgevaar. Het zou gaan om een 55-jarige man uit Gent. 

Volgens een getuige veroorzaakte een vrachtwagen het ongeval. Er loopt een onderzoek naar het ongeval en de omstandigheden ervan. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld. Er werd een bestuurder opgespoord van een vrachtwagen, die mogelijk betrokken was bij het ongeval. Het onderzoek moet duidelijk maken of de bestuurder het ongeval veroorzaakte.

Wouter Spillebeen27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robin verfaille

  Vluchtmisdrijf staat synoniem voor lafaards.

 • André Van Laethem

  Mensen leer een tekst volledig lezen . Waar staat dat het bewijs van vluchtmisdrijf geleverd is ? Wie gaat nu vluchten met een vrachtwagen in een stad ?

 • Didier Dossche

  Het is daar ook slecht verlicht, die brug is ook levensgevaarlijk veel te smal.

 • Pierre Vanden Meersschaut

  Ik passeer dat kruispunt dagelijks met de fiets. Zoals zoveel andere gevaarlijke kruispunten zijn ook hier de verkeerslichten slecht en verwarrend afgesteld, bij zover dat het voor de weggebruikers niet helemaal duidelijk is wie wel of niet mag oversteken. Dat en het drukke verkeer met heel veel vrachtvervoer kan niet anders dan uiteindelijk uitmonden in ongelukken. De stad is hier mede veantwoordelijk voor.

 • freddy depaepe

  mischien was de fietser in de fout gegaan kan toch he?