Fietser aangereden door trein in Zele, spoorverkeer onderbroken

Fietser gegrepen door trein in Zele.
Geert De Rycke Fietser gegrepen door trein in Zele.
In het Oost-Vlaamse Zele is omstreeks 11.45 uur een fietser aangereden door een trein. Daardoor rijden er geen treinen tussen Lokeren en Zele. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Het slachtoffer, een vijftiger uit Lokeren, is overleden.

De aanrijding gebeurde ter hoogte van een overweg in de straat Goeiende. Op dat moment waren de slagbomen naar beneden en stond het licht op rood, duidelijk zichtbaar voor de fietser. Het gaat om een 55-jarige man uit Lokeren. Waarom hij de spoorweg nog probeerde oversteken is niet duidelijk. Het is niet het eerste ongeval dat daar aan de overweg gebeurde. In het verleden vielen er al drie dodelijke slachtoffers te betreuren. De treinen moeten daar over een enkelspoor. 

Het ongeval gebeurde met een trein die op weg was van Sint-Niklaas naar Kortrijk. De spooroverweg tussen Lokeren en Dendermonde was urenlang afgesloten voor het verkeer. De dertig reizigers die op de trein zaten werden overgeplaatst en er werde bussen ingelegd. Intussen is het treinverkeer hersteld, al kunnen er nog vervolgvertragingen zijn. 

Fietser gegrepen door trein in Zele.
Geert De Rycke Fietser gegrepen door trein in Zele.
Fietser gegrepen door trein in Zele.
Geert De Rycke Fietser gegrepen door trein in Zele.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.