Fietser (82) geeft zich aan na zwaar ongeval met vluchtmisdrijf in Knokke

De Zeedijk ter hoogte van het Van Bunnenplein in Knokke-Heist.
RV De Zeedijk ter hoogte van het Van Bunnenplein in Knokke-Heist.
Een 82-jarige man heeft zich gisteravond bij de politie van Damme/Knokke-Heist gemeld na het ongeval met vluchtmisdrijf in Knokke. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. Bij de aanrijding met de fietser raakte een 84-jarige vrouw uit Brasschaat levensgevaarlijk gewond.

Het ongeval gebeurde zondag om 11.40 uur in de buurt van het Van Bunnenplein. Een 84-jarige toeriste wilde samen met haar dochter en schoonzoon oversteken richting Zeedijk, toen ze in botsing kwam met een fietser. Het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen de stoeprand terecht en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook de fietser kwam ten val, maar hij vervolgde vrij snel zijn weg. De politie probeerde uiteraard om zijn identiteit te achterhalen. Naar aanleiding van het ongeval werd maandag ook een persbericht en een opsporingsbericht verspreid. "Dankzij het persbericht over het verkeersongeval heeft de verdachte zich gisteravond gemeld bij de politie in Knokke", aldus procureur Céline D'havé. De 82-jarige toerist werd verhoord, maar mocht daarna beschikken. Wellicht zal hij zich later wel nog voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Martin Goetinck

  Peter Van Mol: fietsers vergeten dit overal.

 • Jan Van Rompaey

  Wat een lafaard, wat een onmens.

 • didier de coster

  deze situatie is niet goed te spreken maar toch denk ik eerder een panieksituatie van die fietser en hier in de minne oplossen , er gebeuren ergere dingen in ons land denk ik

 • René Lippeveld

  Natuurlijk is dat erg, maar dan wel voor beiden. Twee tachtigjarigen en onmiddellijk staan zwaaien met de politierechtbank, niet moeilijk dat het gerecht veel werk heeft. Misschien heeft de fietser de situatie verkeerd ingeschat, misschien stak de vrouw abrupt over, misschien is het er inderdaad abnormaal gevaarlijk. Allemaal misschiens. Veel sterkte voor beiden, en beterschap voor de dame.

 • Philomena Vanderweyen

  Van harte beterschap voor de dame en sterkte voor de man,erg voor beiden.