Fietser (78) kritiek na ongeval op autoloze zondag

Het parket kwam ook ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
VTM NIEUWS Het parket kwam ook ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.
In de Franklinstraat in Brussel gebeurde deze namiddag een ongeval waarbij een fietser en een bus tegen elkaar botsten. De man, geboren in 1940, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij reed in dezelfde richting als de bus. Toen de fietser plots een bruuske beweging uitvoerde, kon de bus hem niet meer ontwijken.

De bus moest door de onverwachte beweging plots remmen, waardoor hij de fietser raakte. Het slachtoffer werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en verkeert in kritieke toestand. Twee mensen in de bus raakten door het plotse remmen gewond en zijn ook naar het ziekenhuis gebracht.

Op dit moment is de Franklinstraat afgesloten voor het verkeer, het parket kwam ook ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 
15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roger Declercq

  Wanneer eens een zwakke-weggebruiker-loze zondag?

 • joris de witte

  stop gewoon met die belachelijke autoloze zondagen! op sommige plaatsen wel, andere weer niet, je raakt nergens meer en verkeersregels kennen ze al helemaal niet meer!

 • peter colson

  Hoe kan je ongevallen mijden? Als ik de reaktie afga is dt heel simpel. Geen auto, geen taxi, geen bussen, geen tram, geen motorfietsen, geen fietsen (want ze kunnen ook op elkaar rijden) geen treinen. Dat is dus de ideale wereld, geen enkel vervoermiddel en alles te voet. Iedereen onder zijn kerktoren zijn hele leven lang want te voet van Gent naar Brussel om je boterham te verdienen, dat zie ik niemand doen.

 • Serge de doncker

  Ben verwonderd dat er maar 1 slachtoffer is op zo'n dag. Meer blauw op straat op die dag zou geen kwaad kunnen en gewoon verbaliseren, zo doen ze het met AUTOmobilisten toch ook??

 • Jan Lemmens

  Autoloze zondagen zijn blijkbaar niet zo veilig als ze eruit zien.