Fietser (39) doodgereden door inhalende auto in Westrozebeke

De plek van het ongeval.
Alexander Haezebrouck De plek van het ongeval.
In de Sint-Elooistraat, de straat tussen Westrozebeke en Vijfwegen in de West-Vlaamse gemeente Staden is gisterenavond omstreeks kwart voor tien een 39-jarige fietser doodgereden. Een bestuurder van een witte auto wilde een voorligger inhalen maar tijdens zijn inhaalmanoeuvre nam hij de 39-jarige fietser mee die in de tegenovergestelde richting aan het fietsen was. 

Het slachtoffer is een man uit Staden. Hij belandde op de voorruit van de auto en werd enkele meters verder weg gekatapulteerd. De hulpdiensten snelden ter plaatse en probeerden de man nog te reanimeren, maar dat bleek al snel tevergeefs. De 39-jarige fietser stierf ter plaatse. 

Het slachtoffer reed naast het fietspad zonder verlichting. De bestuurder van de bestelwagen is een man van 27 uit Staden en had gedronken.  

De fiets van het slachtoffer ligt in brokken en stukken op de rijbaan
Alexander Haezebrouck De fiets van het slachtoffer ligt in brokken en stukken op de rijbaan
De voorruit van het aanrijdende voertuig is zwaar beschadigd door de klap
Alexander Haezebrouck De voorruit van het aanrijdende voertuig is zwaar beschadigd door de klap
Ongeval Westrozebeke
Alexander Haezebrouck Ongeval Westrozebeke5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Vanden Broeck

  Zware straf voor deze gehaaste en beschonken chauffeur, anders gaan ze het nooit leren. Laat het ook een duidelijke boodschap voor fietsers zijn, waarvan velen een gevaar zijn voor eigen leven.

 • Pieter De Ruyter

  Arme man,hopelijk komt de dader de eerste 10 jaar niet meer uit de bak en wordt hij verboden ooit nog in een auto te kruipen!

 • Diederik Santini

  Veel sterkte voor de familie.

 • Brigitte Vandekerckhove

  Ging het weer niet snel genoeg, waar moest je zo dringend zijn. Ze zullen het nooit leren. Dagelijks zie je die nerveuze chauffeurs die nog snel voorbijsteken in de meest gevaarlijke situaties. Een jonge man moet het met zijn leven bekopen. Het zoveelste slachtoffer. Sterkte aan de familie.

 • Patrick Moorthamer

  Zal weer een ferme straf worden zeker de vinger opsteken van foei en een zwakzinnig rijverbod van enkele weken!