Fietser (31) komt onder tram terecht in Antwerpen

Marc De Roeck
Iets voor acht uur vanochtend is een fietser onder een tram van vervoersmaatschappij De Lijn terecht gekomen in het Antwerpse district Berchem. De 31-jarige fietser werd een tiental meters weggeslingerd, maar hij kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Het ongeval deed zich voor op een oversteekplaats voor fietsers - waar trams voorrang hebben - op de Grote Steenweg in Berchem (Antwerpen). "Volgens verschillende getuigen reed de 31-jarige fietser uit Berchem in tegengestelde rijrichting naar Antwerpen", klinkt het bij Sven Lommaert van de lokale politie Antwerpen.

"Ter hoogte van het kruispunt met de Klauwaardsstraat wilden verschillende fietsers de tramsporen oversteken. De bestuurder van tram 15 van vervoersmaatschappij De Lijn merkte dat op en luidde verschillende keren zijn belsignaal. Verschillende fietsers stopten daarvoor, maar het 31-jarig slachtoffer stak alsnog het tramspoor over. De trambestuurder maakte een noodstop maar kon een aanrijding niet meer voorkomen."

De fietser werd een tiental meters weggeslingerd en zijn fiets kwam onder de tram terecht. Toch werd hij met enkel lichte verwondingen naar het Sint-Vincentiusziekenhuis overgebracht.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De pauw

  De Fietsersbond zal erop aandringen voorrang te krijgen in elke situatie in het verkeer en wie weet de tram uit het verkeer bannen wegens te gevaarlijk!

 • Marc Baeyens

  Het wordt stilaan duidelijk dat de zwakke weggebruikers niet zo maar altijd vrijuit mogen gaan.

 • Erik Desloover

  meer en meer fietsers , maar ons wegennet is zo onveilig !!

 • Guido Delrio

  Fietsers een rijbewijs opleggen. Ze maken deel uit van het verkeer maar lappen alle regels aan hun aars. Gsm'en, verlichting moet nog uitgevonden worden, rode lichten zijn straat versieringen, enz.

 • Jonas DeBakker

  In Antwerpen ga je straks nog met slagbomen moeten werken, veel te veel fietsers denken dat de tram op 5meter gestopt is. Geen nood, deze fietser zal de factuur wel krijgen voor al de trams die vertraging hebben opgelopen door zijn domme actie !