FGTB-voorman Goblet haalt uit naar studenten

Marc Goblet, voorman van de Franstalige socialistische vakbond FGTB.
BELGA Marc Goblet, voorman van de Franstalige socialistische vakbond FGTB.
Marc Goblet, de nummer twee van de socialistische vakbond, heeft vandaag in een interview met de kranten van Sudpresse uitgehaald naar de studenten. De spoorstakingen zorgen voor erg veel hinder voor studenten die examens moeten afleggen, maar Goblet zei "zich niet te kunnen voorstellen dat ze geen alternatieven vinden". Later op de dag excuseerde hij zich en beklemtoonde hoe belangrijk jongeren zijn voor de socialistische vakbond.

De hinder als gevolg van de acties bij het spoor is een pak groter in Wallonië dan in Vlaanderen. Bovendien gaat het om onaangekondigde acties, die afgelopen woensdag van start gingen en nog niet voorbij zijn. Ook maandag raakten de directie van de NMBS en de spoorbonden er nog niet uit: de staking wordt voortgezet.

Goblet zei te betreuren dat zijn uitlatingen verkeerd konden worden geïnterpreteerd en sommigen kon choqueren.

De vakbondstopman wees er ook op dat jongeren de vakbond nauw aan het hart liggen. "In een land waar de werkloosheid vooral hen treft, waar de opeenvolgende hervormingen in het werkloosheidsregime het hen nog moeilijker maken, waar de arbeidsmarkt hen weinig hoop biedt, zijn zij onze eerste zorg." Jongeren hebben volgens Goblet nood aan sterke en kwaliteitsvolle openbare diensten, "onze acties hebben geen ander doel dan hen een toekomst die naam waardig te bieden".

BELGA
Marc Goblet aux étudiants qui ont raté leurs examens: "Je n'arrive pas à imaginer qu'ils ne sachent jamais trouver une a