Festivalganger Dour naar ziekenhuis overgebracht

BELGA
Een 25-jarige man uit Louvain-la-Neuve die op het muziekfestival van Dour was, is naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is er ernstig aan toe, maar verkeert niet meer in levensgevaar, meldt het parket van Bergen. Vermoed wordt dat de man te veel alcohol en drugs heeft binnengekregen. Hij kan normaal gezien morgen verhoord worden door de politie.

Gisteravond en afgelopen nacht, toen al 30.000 festivalgangers aanwezig waren, voerde de politie al grote controles uit. Dit jaar werd gekozen voor controles door kleine teams, die zich snel kunnen verplaatsen. In totaal zijn agenten van 29 politiezones betrokken bij het festival.

In een wagen werd bij een controle 27 gram cannabis aangetroffen. Daarnaast werd een motard tegengehouden die zonder rijbewijs reed, en een automobilist die onder invloed van drugs reed.
De controles in de buurt van het festivalterrein en op het terrein vinden tot maandag plaats.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark Verlot

    Spel begint al, pils van de Colruyt denk ik...

  • Ramon Simon

    Zielige maatschappij, bij een festival hoort drugs. Als ze u pakken pech, maar tegenwoordig heb je systematische controle terwijl het aantal incidenten met drugs verwaarloosbaar is tegen over alcohol. Beeld u een Woodstock zonder drugs in. Gelukkig zijn er nog alternatieve festivals waar ze wel drugs appreciëren.

  • Stan Vankoo

    Drugs en drank is het hoofddoel op een festival!