Festival Dranouter klokt af op ruim 40.000 bezoekers

BELGA
De 41ste editie van het Festival Dranouter heeft er met ruim 40.000 bezoekers, gespreid over het hele weekend, een sterke editie op zitten. Dat meldt organisator Bavo Vanden Broeck.

Het was vooraf wat afwachten hoe de nieuwe locatie zou onthaald worden, de belangrijkste vernieuwing van deze editie. Van meet af aan bleek de vernieuwde formule een schot in de roos. Het grote terrein met het hoofdpodium lokte veel volk, maar ook de kleinere locaties, zoals de kerk en de oude jongensschool De Klakeye, zaten vaak vol. "Vooral de kerk oogst zowel bij artiesten als publiek veel bijval. Het is een unieke locatie waar een heel intieme sfeer hangt", aldus Vanden Broeck.

Het festival wilde de dorpskern van de West-Vlaamse gemeente opnieuw meer betrekken bij het gebeuren, wat dus goed geslaagd is. Voor een plaatsje op een van de vele terrasjes moesten de muziekliefhebbers zich haasten. Het was er gezellig druk.

Buurtbewoners zijn tevreden

Ook de omwonenden reageerden algemeen beschouwd positief. "We wilden echt terug naar de roots en naar de dorpskern, maar daarvoor is een draagvlak nodig. Maar er waren geen calamiteiten, alles werd goed proper gehouden en het nachtlawaai bleef beperkt. We moeten uiteraard grondig met iedereen, ook de omwonenden, evalueren, maar wij hopen alvast volgend jaar deze formule een vervolg te geven", zei de organisator.

"Ook muzikaal was het een goed jaar. We hebben heel veel folk geprogrammeerd. Natuurlijk hebben we die publiekstrekkers zoals Triggerfinger en Intergalactic Lovers, maar ondertussen ontdekten de mensen ook echte folkbands", aldus Vanden Broeck. Er waren ook groepen die verrassend veel volk lokten. Dat was onder meer het geval voor het jonge Belgische geweld van I Will, I Swear die de Clubstage vroeg op de slotdag tot in de nok wist te vullen.

Uiteindelijk trok het festival 40.000 bezoekers, met een uitverkochte zaterdag, goed voor 13.000 betalende bezoekers. Uiteraard speelde het goede weer een belangrijke rol in het succes van deze editie. "Maar Dranouter staat of valt niet met goed of slecht weer", besloot een tevreden Vanden Broeck.

The Waterboys en Flogging Molly sluiten straks deze geslaagde editie af. De organisatie liet al weten dat Festival Dranouter in 2016 plaats vindt van 5 tot en met 7 augustus.

BELGA