Ga naar de mobiele website
^ Top

Felle brand verwoest appartement in Westkerke

Bart Boterman
In de Gistelsesteenweg in Westkerke bij Oudenburg woedde rond 17 uur een felle brand in een appartement boven Dagbladhandel Suzette, op de tweede verdieping.

De bewoner stond op zijn balkon toen voorbijgangers rook uit het raam zagen komen. Ze snelden naar binnen om de man te evacueren en belden de hulpdiensten. De brandweer was na enkele minuten ter plaatse en ging het vuur meteen te lijf. Intussen sloot de politie de Gistelsesteenweg af en ontstond meteen een file. 

"De schade is groot en er is ook een stuk van de dakconstructie beschadigd. Het vuur ontstond in de keuken van het huurappartement, rond de microgolfoven", zegt majoor Frank Vanhixe van de brandweer van Gistel. De precieze oorzaak van de brand is echter nog niet bekend.

De bewoner, die ongedeerd bleef, was verward en wist niet meteen hoe te reageren toen het brandde. De veertiger zou overigens nog maar net uit het ziekenhuis zijn ontslagen. "Hij kan voorlopig terecht bij zijn ouders. Mocht dat niet meer het geval zijn, zoeken we opvang met sociale dienst van Stad Oudenburg", zegt burgemeester Ignace Dereeper, die zelf nog ter plaatse kwam.

Het appartement op de eerste verdieping bleef afgezien van wat rookaanslag gevrijwaard. Bij Dagbladhandel Suzette kwam wat water binnen door een lekkende brandslang, maar dat euvel was snel verholpen.

Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Emy-michael Winne-bourgeois

    De brandweer was helemaal niet snel ter plaatse. Heeft zeker 20 minuten geduurd.

Meld een bug