Felle boerderijbrand in Henegouwen: minstens 100 varkens komen om

De brandweer had de hele nacht nodig om het vuur te blussen. De stal is volledig verwoest.
RTL Info De brandweer had de hele nacht nodig om het vuur te blussen. De stal is volledig verwoest.
Bij een zware brand op een boerderij in Henegouwen zijn vorige nacht minstens honderd varkens om het leven gekomen. Dat melden Waalse media.

Het vuur brak gisterenavond uit op een boerderij in Frasnes-lez-Gosselies, in de provincie Henegouwen. De brandweer kwam rond 22.30 uur ter plaatse en had de hele nacht nodig om de brand te blussen, en een heropflakkering van de vlammen te voorkomen.

Het vuur verspreidde zich over de hele stal. Daarbij kwamen minstens honderd varkens om het leven. Het gebouw is volledig verwoest. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rayan El Arami

    Man, man, man. Wanneer komt er eens een wet die een systeem met nooddeuren of luiken verplicht maakt dat bij brand automatisch alle deuren/luiken open zet zodat de dieren kunnen vluchten? 't Is niet omdat ze uiteindelijk toch geslacht worden, dat ze zo'n gruwelijke dood moeten sterven. Weyts, waar zit je?!?

  • Kristof Van steendam

    Stop dierenleed!