Feestje in mineur: tientallen jongeren op de vuist in Oostende tijdens festival

Johan De Vylder
Enkele tientallen jongeren zijn gisterenavond met elkaar op de vuist gegaan tijdens en na het jongerenfestival School is Out in het Leopoldpark in Oostende. De politie spreekt van verschillende incidenten met jongeren uit middelbare scholen uit het Brusselse en Aalst, die naar het gratis festival waren afgezakt en amok maakten met Oostendse jongeren. 

Tijdens het festival riep rapster Latifah, die er optrad, al op om elkaar met rust te laten. "Er waren politiemensen in burger aanwezig en die kwamen enkele keren tussenbeide en trachtten te bemiddelen. De jongeren uit Aalst en Brussel, die met de trein waren gekomen, hadden daar weinig oren naar dus werd versterking opgeroepen. Na het festival bleven ze hangen in het park, kwam het opnieuw tot confrontaties met Oostendse jongeren en ontstond een kat-en-muisspel met de politie."

"Er was geen massale vechtpartij, wel verschillende incidenten", zegt Carlo Smits van de lokale politie Oostende. De politie dreef de groep amokmakers onder lichte dwang naar het station om ze naar huis te sturen. "Onderweg naar het station kwam het nog enkele keren tot opstootjes. Van de amokmakers werden uiteindelijk twee jongeren uit Aalst bestuurlijk opgepakt en in de cel gestopt", zegt Smits. Gewonden onder de jongeren vielen er niet. Er werden wel enkele fietsen van bezoekers van het festival beschadigd.

Johan De Vylder20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leopold Vanhoof

  De misdadigers van morgen, hun gedrag blijft toch ongestraft, dus dan kan je doorgaan.

 • Geert De kleine

  Zet gewoon die jongeren hun naam en toenaam in de krant zodat hun ouders uit schaamte hun zouden straffen.

 • RENE LENAERTS

  Laat die amokmakers te voet terug naar huis stappen onder politiebewaking

 • louis pippers

  Terryn je zegt het goed en gelukkig is het verschenen gewoonlijk gebeurt dit niet als het over crapuul gaat met de pamper mentaliteit

 • jan swaenen

  Legerplicht terug heeeeeeeeel dringend!!