Federale politie heeft 138 dossiers rond niet-geïdentificeerde doden

Paperwork in a filing cabinet
Thinkstock Paperwork in a filing cabinet
De federale politie heeft vorig jaar 42 dossiers geopend voor niet-geïdentificeerde stoffelijke resten. Vijfendertig daarvan werden opgelost. Toch blijven nog 138 dossiers open. Bij de politie werkt een cel van vijf mensen op de dossiers, staat vandaag in de kranten van Sudpresse.

Een van de zaken uit 2017 die nog niet is opgelost, is die van het lijk van een man dat werd gevonden in de Maas vlakbij de haven van Namen op 28 juni. De oudste zaak gaat terug tot 1975. Maar volgens commissaris Guido Van Rillaer, die de cel binnen de Cel Vermiste Personen aanstuurt, is die lange duur net een voordeel. 
De databank met DNA van vermiste personen is een "geweldig werkinstrument", zegt Van Rillaer. 

Die databank is volgens Sudpresse echter al geblokkeerd sinds juli. Het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) zorgt, wegens een gebrek aan personeel, niet langer voor de opslag van DNA-stalen van niet-geïdentficeerde lichamen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fredien Vandervekens

  Voor de (eventuele) daders waarschijnlijk ook, durven we wedden ?

 • Jan Deams

  Tja ze kunnen beter met de politie school beginnen te hervormen en geen wannabe politie aannemen zoals er zoveel rondlopen . Altijd hetzelfde personeel gebrek.....

 • roland peeters

  Een geweldig instrument,maar buiten dienst wegens.......personeels gebrek.Is er nu niets anders te vinden als uitvlucht?

 • Peter Buyck

  Het is vreemd dat niemand iemand mist. Anderzijds zijn het misschien rugzaktoeristen die alleen op vakantie waren in België. In dat geval zouden ze intussen toch een Europese databank van 'gevonden personen' moeten hebben of niet? DNA is één ding. Het kenbaar maken van een onbekend persoon over de landsgrenzen heen is een ander hulpmiddel. Hoe luguber ook.