Federaal parket zoekt twee verdachten van reeks homejackings en -invasions

Salvatore Tardanico (links) en Giovanni Pirrello (rechts).
Federale politie Salvatore Tardanico (links) en Giovanni Pirrello (rechts).
Het federaal parket heeft een opsporingsbericht laten verspreiden waarin gezocht wordt naar twee verdachten van een reeks homejackings en home-invasions die plaatsvonden tussen eind 2017 en juni 2018. De twee mannen, Salvatore Tardanico en Giovanni Pirrello, moeten begin september samen met vier andere verdachten voor de correctionele rechtbank in Bergen verschijnen maar zijn voorlopig spoorloos.

Tardanico en Pirrello worden net als de vier andere verdachten in het dossier verantwoordelijk gehouden voor drie home-invasions, een homejacking, een reeks 'gewone' inbraken en een aantal pogingen die ze tussen eind 2017 en juni 2018 zouden gepleegd hebben in Henegouwen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Bij minstens een van die feiten raakte een slachtoffer zwaargewond. Die persoon was meer dan vier maanden arbeidsongeschikt, zo meldt het federaal parket.

Het gerechtelijk onderzoek naar de feiten is intussen afgesloten en het dossier komt op 4 september voor de correctionele rechtbank in Bergen. Drie personen zitten nog in voorlopige hechtenis, één iemand is vrij, maar naar Tardanico en Pirrello wordt dus nog gezocht.

Salvatore Tardanico heeft de Italiaanse nationaliteit, is 24 jaar oud en atletisch gebouwd, en spreekt Frans en Italiaans. Giovanni Pirrello heeft eveneens de Italiaanse nationaliteit en is 29 jaar. Hij is ongeveer 1m90 lang en atletisch gebouwd.

Wie weet waar de twee zich bevinden, kan contact opnemen met de speurders op het gratis nummer 0800/30.300, of via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt gegarandeerd, aldus nog het federaal parket.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Don Tessers

  De zwakte van justitie, u moet over 18 maanden voorkomen aub. En toen was de vogel al gevlogen door deze idioterie.

 • Gerard Braeckmans

  Die houdt men toch vast tot aan het proces? Wie haalt het in zijn hoofd om die vrij te laten?

 • ingrid grieten

  Een inbreker of homejacker die bij de overheid binnen zit (in een cel) kost geld maar zit hij bij de onschuldige burger binnen dan brengt hij geld op. Dus vandaar dat criminelen een heel heel heel lang strafblad kunnen opbouwen, zij zorgen voor extra inkomsten.

 • Jan Verstrepen

  Waarom om ze weer vrij te laten 'onder strenge voorwaarden ' we kennen dat gewoon een dure klucht.

 • Ann Thijs

  Johan Ketele Uiteraard verdient dit elke medewerking. Na een eventuele aanhoudging en voorleiding kan je ervan op aan dat, gezien een vrijlating onder voorwaarden, hetzelfde opsporingsbericht 1 maand later opnieuw zal verschijnen. Een spijtige zaak voor alle politiediensten die alle moeite doen om deze elementen in te rekenen, en telkens opnieuw moeten vaststellen dat de hogere intelligentie van de wereldvreemde gerechterlijke macht telkens zulke personen laat gaan.