Ga naar de mobiele website
^ Top

Fayçal C., niét de man met het hoedje, spreekt: "Moest in cel om volk te sussen"

"Ik word met de dood bedreigd"

photo_news
Fayçal C. (30), die opgepakt werd als 'de terrorist met het hoedje' maar na 4 dagen weer vrijkwam, reageert voor het eerst. "Ik ben zeer, zeer, zéér kwaad. De ­speurders wisten al van in het begin dat ik op het ogenblik van de aanslagen niét in de luchthaven was."

"Toch bleven ze zich ­focussen op mij. Omdat ze een zondebok nodig hadden. Het bange volk wilde dat de voortvluchtige terroristen werden ­gepakt. Dus deed de politie alsof ze er één gepakt hadden door mij in de gevangenis te ­houden.» Fayçal C. zegt dat zijn leven is verwoest. "Ik leef ondergedoken en word met de dood bedreigd. Met die aanslagen heb ik nochtans helemaal niets te maken."

Volgens Fayçal C. was de bewijslast tegen hem onbestaande. "Die taxichauffeur die de terroristen oppikte, vond dat ik wat op die ene met dat hoedje geleek. Maar méér hadden ze niet!" Intussen weet de man dat hij in het vizier kwam van de speurders omdat één van zijn vrienden op het moment van de aanslagen zijn broer ging ophalen op de luchthaven. "Ze geloofden dat hij ook een terrorist was. Ongelofelijk, eigenlijk."

Al geeft Fayçal C. toe dat hij voor de aanslagen ook geen onbekende was voor het gerecht. "Ik wist dat de Staatsveiligheid me volgde." Lees het volledige verhaal op HLN PLUS, onze exclusieve zone voor abonnees. Geen abonnee? Klik hier en proef nu 5 weken voor 1 euro.

EPA
HLN
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Gesponsord

Meld een bug