Ga naar de mobiele website
^ Top

Fans herdenken zondag Paul Walker ook in ons land

Bloemen en een schaalmodel op de plaats van het ongeluk in Santa Clarita, Californië.
photo_news Bloemen en een schaalmodel op de plaats van het ongeluk in Santa Clarita, Californië.
Aangeslagen fans organiseren zondag in Brugge een serene herdenkingsrit ter nagedachtenis van de overleden Amerikaanse acteur Paul Walker (40) en Roger Rodas. Ook in Ternat, in Hoegaarden, in Wetteren en in Groot-Bijgaarden zullen er bijeenkomsten zijn.

Walker, die acteerde in vijf Fast and the furious-actiefilms, kwam zaterdag (plaatselijke tijd) om het leven door een auto-ongeluk in Californië. De Porsche waarin hij crashte, werd bestuurd door zakenpartner Rodas.

Het tragische overlijden van Walker laat ook hier velen niet onberoerd. Fans blazen zaterdag rond 10.30 uur verzamelen op de parking van Kinepolis Brugge, waar ze een uur later met hun getunede wagens naar de vismijn in Oostende rijden. Daar wordt ter nagedachtenis van Paul Walker één minuut stilte gehouden. De organisatoren van de memorial run beklemtonen dat de nodige sereniteit in acht wordt genomen. Er wordt op een massale opkomst gerekend. Zeker 230 mensen hebben al aangegeven aanwezig te zijn.

Hoegaarden

Ook in het Vlaams-Brabantse Hoegaarden wordt Paul Walker herdacht.  Komende zaterdag komen fans om 20.00 u samen aan de carpoolparking.  Vandaar rijden ze in konvooi de snelweg op. Bij wijze van eerbetoon zullen de aanwezigen eerst de motor van hun wagen laten brullen als teken van laatste groet.

In de Nederlandse stad Rotterdam is Walker zondag al herdacht. Honderden fans verzamelden toen aan de Kuip, het stadion van Feyenoord. Ze hielden eerst een minuut stilte en vervolgens maakten ze een minuut lawaai.AFP
Meer over


Meld een bug