Familiehulp werft meer dan 500 huishoudhelpers aan

THINKSTOCK
Familiehulp is dringend op zoek naar meer dan 500 huishoudhulpen. De organisatie kan naar eigen zeggen de groeiende vraag naar vakbekwame huishoudhulpen niet bijbenen. Dat komt onder andere door een grote pensioneringsgolf en door een zeker personeelsverloop, zo meldt Familiehulp.

In 2014 werkten bij Familiehulp ongeveer 4.900 huishoudhulpen waarvan zo'n 2.500 in het systeem van dienstencheques (PIT). Veel PIT'ers stromen als huishoudhulp door naar de divisie Zorg. Maar ook dat volstaat niet om de nood te lenigen, aldus Familiehulp.

Nog volgens de organisatie kampt de functie van huishoudhulp met hardnekkige clichés zoals de vooronderstelling dat het beroep een exclusieve vrouwenzaak is of de idee dat de job niks anders is dan poetsen alleen.

Campagne
Familiehulp lanceert daarom de wervingscampagne 'Poetsen met een plus'. "Huishoudhulpen zijn samen met onze verzorgenden dikwijls de extra link in de thuiszorg omdat door hun helpende handen en hun luisterend oor ouderen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Terwijl PIT'ers, de huishoudhulpen met dienstencheques, het leven van tal van gezinnen veel aangenamer en comfortabeler maken", luidt het.

De campagne loopt nog tot november en gaat gepaard met advertenties, flyers, affiches en de inzet van sociale media en de website www.jobmeteenplus.be. Belangstellenden kunnen op die website ook meteen hun sollicitatie plaatsen.