Familiedrama Ertvelde: psychotische kleinzoon viel grootouders aan met mes

In het onderzoek naar het familiedrama in Ertvelde zijn er ernstige aanwijzingen dat de kleinzoon in een psychotische toestand, ten gevolge van overmatig druggebruik, zijn grootouders heeft aangevallen met een mes. Dat zegt het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

De feiten gebeurden donderdag in de Stuivenbergstraat in Ertvelde. De politie trof de lichamen van de grootvader en zijn kleinzoon aan. De grootmoeder werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ze werd geopereerd en haar toestand is stabiel, zegt het parket. De vrouw kan vermoedelijk vrijdag nog verhoord worden.
    
De omstandigheden van het familiedrama worden verder onderzocht. "Er zijn ernstige aanwijzingen dat de kleinzoon in een psychotische toestand, ten gevolge van overmatig druggebruik, beide grootouders te lijf ging met een mes. De grootvader overleed ter plaatse. De grootmoeder raakte ernstig gewond maar haar toestand is nu stabiel", zegt het parket. De kleinzoon heeft na de feiten zichzelf met het mes gestoken, zo blijkt uit de eerste vaststellingen.
    
Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

JVK