Familiedag N-VA in Plopsaland lokt 13.000 bezoekers

Liesbeth Homans, Bart De Wever, Annick De Ridder en Matthias Diependaele leven zich uit op een van de attracties.
BELGA Liesbeth Homans, Bart De Wever, Annick De Ridder en Matthias Diependaele leven zich uit op een van de attracties.
De familiedag van de partij N-VA lokte vandaag 13.000 partijleden en sympathisanten naar Plopsaland in De Panne. Daarmee was de familiedag volledig uitverkocht. Voorzitter Bart De Wever bood zijn excuses aan voor de vele bezoekers die geweigerd moesten worden. In zijn toespraak benadrukte De Wever nogmaals het belang van de kwaliteit van het onderwijs en van het Nederlands.

"N-VA is een open partij, waar iedereen zichzelf is. Een partij met mededogen en onderlinge solidariteit". Dat antwoordde N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever in Plopsaland tijdens de familiedag van de partij op de "bashing, gekoppeld aan intellectuele oneerlijkheid en bedrog van de voorbije weken". In zijn toespraak benadrukte De Wever nogmaals het belang van de kwaliteit van het onderwijs en van het Nederlands.

De familiedag van N-VA was, net als twee jaar geleden, volledig uitverkocht. Voorzitter Bart De Wever kondigde aan dat bij de lokale verkiezingen over vier weken 7.000 N-VA-kandidaten opkomen in 322 gemeenten en districten.
"We zetten in om ons land beter te maken voor onze allerdierbaarsten, onze kinderen en kleinkinderen", zei De Wever. "En net daarom liggen wij wakker van de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen". 

De lat hoog leggen is volgens hem de enige manier om echt gelijke kansen te geven aan iedereen. "Stop met vernieuwingen die de lat feitelijk naar beneden halen", riep hij op. "Zet de grijze massa voor de klas en niet in de onderwijsstructuren". Hij vroeg ook respect voor de "steengoede onderwijzers en onderwijzeressen, gemotiveerde leraars en leraressen".

BELGA

De N-VA-voorzitter herhaalde ook het belang van het Nederlands - "Deze taal verbindt ons allemaal. Begrijpend lezen, correct schrijven, gedachten kunnen verwoorden: de overdracht van die kennis is essentieel" - en hij pleitte ervoor om de kinderen de kans te geven zich te emanciperen tot sterke burgers.

BELGA
BELGA43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jintha peeters

  alle geluk dat ik daar niet ben geweest mer ze hebben wel goed gekozen een kinderlijke partij die de schuld altijd op iemand anders steekt liegt dat ze het geloven dat doen kinderen ook . met de nva heb je altijd zever hopelijk zien de andere partijen dat nu in en stappen ze niet meer in zee met de nva weg ermee

 • vanaeken jokke

  Gerhard de rekenwonders van SPA Freya 1.5 miljard certificaten groene stroom.Johan Van De Lanotte Electra wind 100 miljoen,geen compensatie voor BTW verlaging elektriciteit 550 miljoen.Dat zijn de echte rekenwonders.

 • marcel mampaey

  i!k ben er ook geweest veel volk konden al weken daarvoor geen kaarten meer bijkrijgen tientallen autocars en autoparkings kon geen auto meer bij .heb zelf een uur en half moeten aanschuiven voor de splach wat een opa lijden kan . toch zijn er nog jaloerse partijen die alles kleineren .bedankt voor die mooie dag.

 • vanaeken jokke

  Freya die kon wel tellen 1.5 miljard en Johan van de Lanotte 100.000.000 miljoen de rekenwonders van de SPA.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Muyters en zeker van overtveld kunnen niet tellen ! Mischien rekenles ipv Nederlands voor onze Vlaamse stoottroepen ?