Familie, vrienden en fans nemen afscheid van kickbokser Marc De Bonte

Kickbokskampioen Marc De Bonte in 2014
Maria De La Cruz Kickbokskampioen Marc De Bonte in 2014
Massaal veel familie, vrienden en fans van Marc De Bonte (26) hebben vanmiddag afscheid genomen van de kampioen kickboksen, in het crematorium van Turnhout. Marc De Bonte uit Kasterlee verdween op 5 november in Turnhout en werd drie weken later dood teruggevonden in het Wilhelminakanaal in het Nederlandse Oirschot.

"We hebben allemaal samen zo hard naar je gezocht, maar het heeft niet mogen zijn. Wij blijven achter met enorm veel vragen", zeiden zijn vrienden tijdens het afscheid. Ook Marcs vriendin Marly, met wie hij samenwoonde in het Nederlandse Best, vertelde enkele pakkende woorden over haar grote liefde. "We zouden samen oud worden, dat stond vast. Ik hou van jou. 'Hoeveel?', vroeg je dan. Oneindig véél. 'En voor hoelang?' Voor àltijd, en àltijd. Ik zal altijd van je blijven houden, ook al kan ik je nu niet meer vasthouden."

Op welke manier de jonge kickbokser, die twee jaar geleden op 24-jarige leeftijd wereldkampioen werd en daar nu opnieuw voor trainde, om het leven kwam, is nog onduidelijk. Zijn familie gelooft dat er kwaad opzet in het spel is.