Familie van Lamine (27) die stierf tijdens uithuiszetting dient klacht in

Moïse 'Lamine' Bangoura (27).
Hans Verbeke Moïse 'Lamine' Bangoura (27).
Een advocaat heeft namens de familie van Moïse ‘Lamine’ Bangoura vandaag bij het parket van Kortrijk klacht met burgerlijke partijstelling ingediend. Lamine (27) stierf dinsdag toen hij door een deurwaarder en de politie in Roeselare uit zijn sociale huurwoning werd gezet.

Zijn familie is er van overtuigd dat Lamine gestorven is als gevolg van politiegeweld, iets waarvan het Kortrijkse parket eerder deze week nochtans had aangegeven dat daar geen aanwijzingen voor zijn.

"Mijn cliënten willen zo snel mogelijk weten wat hun verwante is overkomen”, zegt de Brusselse advocaat Kristof Lauwens. “Dat is begrijpelijk. In die zin zijn we dan ook tevreden dat er een onderzoeksrechter is aangesteld. Ik hoop binnen de maand inzage te krijgen in het dossier. De resultaten van de autopsie, die in het dossier zullen steken, zijn van cruciale waarde.” Die resultaten zijn inmiddels gekend maar behoren tot het geheim van het vooronderzoek. “Voorlopig wordt daar niet over gecommuniceerd”, zegt parketwoordvoerder Tom Janssens.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilianne Van Neylen

  Ze zijn zo gewoon aan “ het krijgen” dat ze er niet aan denken dat er ook iets moet betaald worden. Eerst opvoeden in een centrum hoe het er hier aan toe gaat en dan pas stap voor stap integreren. Zoals het nu gaat zal de miserie alleen maar groter worden.

 • Rania Desaegher

  Waar was die familie toen hij zijn huur niet betaalde? Een plots pverlijden is niet noodzakelijk een gevolg van geweld. Spijtig genoeg zijn er ook andere jonge mensen die plots sterven.

 • Kristof Callewaert

  Het is ongelooflijk hoe assertief onze Overheid geworden is voor mensen met problemen. Zelf ben ik het slachtoffer geweest van een oplichter. Moest ik niet goed mijn plan hebben kunnen trekken, verkocht men mijn woning zonder pardon.

 • Pieter De Ruyter

  Dat stelletje uitschot heeft gewoon de helft van het politiekantoor kort en klein geslagen tijdens de "herdenkingswake".

 • Johan Emmers

  Oplossing: het leefloon verhogen naar 2500€. Dan kunnen zulke mensen de huur van hun sociale woning (350€?) misschien wel betalen ? Komaan CD&V, Groen,PVDA, SPa, ga ervoor !