Familie poetsvrouw Delhaize zwaar aangeslagen: "Mama zal nooit meer hetzelfde zijn"

De dader van de aanval met bijtend zuur, gisteren aan de Delhaize in Antwerpen Zuid is nog altijd op vrije voeten. Het slachtoffer, een vrouw van 52 die bij Delhaize werkt, is wel buiten levensgevaar maar blijft erg toegetakeld. Haar familie is zwaar aangeslagen.

Britt van der Putten zegt wel dat haar moeder geen inwendige verwondingen heeft opgelopen. "Daar werd eerst voor gevreesd, maar dat was onterecht. Vanaf maandag volgen er nieuwe onderzoeken, want ook het rechteroog is volgens de dokters aangetast. De zwaarste schade is ook de linkerzijde van haar hoofd. Het is nog te vroeg om te zeggen dat ze blind zal zijn aan het linkeroog."

"Mama zal nooit nog hetzelfde zijn. Lichamelijk sowieso, maar ook psychologisch zal ze dit altijd meedragen. Hoe zal ze zijn als ze ontwaakt? Gaat ze dat beseffen? Het is altijd een fiere vrouw geweest. Het eerste wat ze aan mijn broer- die er snel was- vroeg: hoe ziet mijn gezicht eruit?"

Opsporingsbericht
Na de zuuraanval verspreidt de federale politie vandaag op vraag van het parket van Brussel een opsporingsbericht naar de dader. Eerder vandaag bevestigde de supermarktketen dat alle vestigingen vandaag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

"Op vrijdag 20 februari 2015 omstreeks 07.30 uur, vond een gewelddadige aanval plaats in het winkelcentrum aan het Zuid in Antwerpen. Een medewerker van Delhaize was aan het werk in de winkel. Toen zij zich op het trottoir voor de winkel begaf, werd zij aangesproken door een man die haar zuur in het gezicht heeft gegooid. De dader is weggelopen en heeft het zwaar verbrande slachtoffer aan haar lot overgelaten", aldus de politie.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek, is de dader van deze agressie al gekend voor andere feiten. Hij werd in december gefilmd in een bankagentschap van ING te Linkebeek, maar ook in Brussel.

De dader is een blanke man van 40 tot 50 jaar oud. Hij heeft kort bruin haar en een beginnende voorhoofdskaalheid. Hij verplaatst zich met een voertuig en werd ook al gezien in Binche, La Louvière, Seneffe, Manage, Waterloo, Brussel, Ukkel en zeer recent nog in Ruisbroek.

Wie deze man herkent of weet waar hij verblijft, wordt met aandrang gevraagd om contact op te nemen met de politie. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800/30.300.