Familie en vrienden nemen afscheid van Gregory Bluj

BELGA
In de Antwerpse Sint-Pauluskerk zijn honderden familieleden, vrienden en sympathisanten opgedaagd voor de afscheidsplechtigheid van Gregory Bluj, de 18-jarige jongen die op zaterdag 5 oktober werd neergestoken op een terras aan de Oude Vaartplaats en wat later aan die verwondingen bezweek.

De leerlingen waren nauw betrokken bij het plannen van de plechtigheid. Zo droegen enkele vrienden van Gregory bij aanvang van de dienst zijn kist naar voren. Er was ook een delegatie van het Antwerpse stadsbestuur aanwezig, onder wie burgemeester Bart De Wever.

De plechtigheid nam ruim anderhalf uur in beslag, met heel wat muzikale en andere bijdragen van leerlingen en leerkrachten van de school waar Gregory heel zijn leven les volgde. Zo zong een leerlingenkoor 'We'll be missing you' en werd er een selectie van teksten voorgelezen die rond het overlijden van Gregory op sociale media waren verschenen.

De 18-jarige Gregory werd voor de ogen van tal van zijn vrienden neergestoken op het terras van een café, waar hij een dronken man wilde helpen. Pastoor Paul Scheelen blikte nog even terug op die fatale avond. "Ik zie Gregory, die op een verjaardagsfeestje oog heeft voor een gekwetste, dronken man", zei hij. "Geen oor voor het gespot van cafébezoekers, maar in spontane goedheid neergestoken door een getergde mens."

Meteen na de steekpartij werd de 49-jarige dader opgepakt. Morgen houdt het Antwerpse parket op de plaats van het incident een reconstructie.

Vrienden van Gregory droegen de kist tot aan het altaar.
BELGA Vrienden van Gregory droegen de kist tot aan het altaar.
BELGA
BELGA
BELGA