Extreme dierenmishandeling in Diksmuide: labrador verdronken in IJzer met zak stenen rond achterpoten

Thinkstock
In Diksmuide is deze middag een extreem geval vastgesteld van dierenmishandeling. Wandelaars troffen er tegen de middag een verdronken Labrador aan op de oever van de IJzer ter hoogte van de Tervaetebrug. De viervoeter lag met zijn kop op de oever en de ledematen in het water. 

De brandweer werd opgeroepen om het kadaver te bergen maar deed een lugubere ontdekking. Aan de achterpoten was immers een zak vastgemaakt met stenen in. Het dier werd dus verzwaard en kon onmogelijk zelf op het droge komen. De jonge hond stierf wellicht door een combinatie van verdrinking en uitputting. 

Meteen werd ook de politie opgetrommeld die op haar beurt de Vlaamse Inspectiedienst voor Dierenwelzijn inschakelde. “Het dier werd dus zeker kwaadwillig in de Ijzer gedumpt”, zegt korpschef Johan Geeraert van de politie Polder. “Het heeft ons flink wat moeite gekost maar we hebben via de chip de eigenaar van de hond kunnen traceren. Het gaat om een man uit Diksmuide. Via onderzoek konden we ook achterhalen wie de hond daar dumpte. Dat is een kennis van de eigenaar. Beide mannen werden opgepakt voor verhoor.” 

De twee zijn niet aangehouden en worden verdacht van dierenverwaarlozing en mishandeling. Het is aan het parket om te beslissen of het de mannen zal vervolgen. Er staan strenge straffen op dierenmishandeling. Waarom het duo de hond zo afmaakte is niet duidelijk.
114 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Isaura Mattan

  Jammer dat niemand iets gezien heeft tijdens het gebeuren

 • Sonja Declerck

  Dju toch ni. Deze hond zal zeer afgezien hebben. Waarom een barbaar zoiets een hond kan aandoen is altijd onbegrijpelijk. Gelijke straf zoals ze de hond aandeden, anders zware straf, geldboete, zeker geen dieren meer mogen houden + veel controle (met dit is alles komt de hond nooit terug).

 • Geert Noels

  zelfde doen met die gasten..5 kadijen in een zak rond hun nek hanken en in beerput dumpen

 • Anthony van der Borght

  Hier juist het t'zelfde.. die dat niet voor dieren kunnen zorgen moeten geen dieren nemen !!!!! ER ZIJN ER DIE ZE DUMPE OM OP VAKANTIE TE GAAN.. EN DAT ER ANDERE DINGEN MOGELIJK ZIJN

 • Kenneth Schepmans

  Degoutant!!! Geef mij die 2 mannen eens hier!!! Hier moeten zware gevangenisstraffen uitgedeeld worden!