Extra verkeersdrukte verwacht tijdens verlengd weekend

photo_news
Het verlengde weekend van 21 juli zal naar verwachting zorgen voor extra drukte op onze wegen. Er zal ook druk vakantieverkeer zijn naar en van Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Dat melden VAB en Touring.

In België zal de avondspits op donderdag al vroeger op gang komen en ook langer duren. Door het verlengde weekend van 21 juli zullen veel Belgen onderweg zijn naar onder andere de kust en het zuiden. Vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel wordt er druk verkeer verwacht. De schoolvakantie start bovendien in Noord-Nederland en de bouwvakantie in Midden-Nederland, ook die vakantiegangers zorgen voor drukte op onze wegen. Ook zaterdag wordt een drukke dag in eigen land. Op zondagavond kunnen de terugkerende weekendtoeristen ook voor hinder zorgen vanuit de kust naar het binnenland.

In Frankrijk verwacht VAB zaterdag 22 juli meer dan 500 km file. De langste files staan dan op de A7 Lyon - Orange, de A9 Orange - Spaanse grens en op de A10 Parijs - Bordeaux en op de A63 Bordeaux - Spaanse grens. In Duitsland zullen vooral de snelwegen rond Berlijn en Hamburg de grootste knelpunten worden. In Oostenrijk zijn zaterdag en zondag rode dagen met vooral druk verkeer aan de grensovergangen met Duitsland, op de B179 Fernpasstrasse en aan de Brenner- en de Tauerntunnel. In Zwitserland is zaterdag 22 juli een rode dag. Hier zorgt de Gotthardtunnel traditioneel voor veel file.