Extra onderzoek naar invloed anabole steroïden op gedrag viervoudig moordenaar Alexander Dean (25)

Bodybuilder Alexander Dean (25) wordt verdacht van de moorden op zijn ex-vriendin Mailys Descamps (18), haar grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) en amateur-fotograaf Jeroen Verstraete (39) .
Facebook Bodybuilder Alexander Dean (25) wordt verdacht van de moorden op zijn ex-vriendin Mailys Descamps (18), haar grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) en amateur-fotograaf Jeroen Verstraete (39) .
De 25-jarige bodybuilder uit Varsenare (Jabbeke) die zijn ex-liefje, haar grootouders en een fotograaf vermoordde blijft 2 maanden langer vast voor viervoudige moord. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. Intussen werd duidelijk dat de advocate van Alexander Dean enige tijd geleden bijkomend onderzoek verkreeg omtrent de invloed van anabole steroïden op het gedrag van haar cliënt.

Na de feiten werden bij hem thuis verschillende producten gevonden, waarvan de verdediging vermoedt dat ze agressief gedrag veroorzaakten. “We stellen op basis van een krantenartikel vast dat dergelijke producten invloed kunnen hebben op het gedrag van mensen. Zoiets moet uiteraard onderzocht worden”, verduidelijkte Réginald Van Belleghem, die zijn dochter Amélie deze morgen op de zitting verving. 

De feiten dateren vorige zomer. Op 25 juli 2017 trok Alexander Dean naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps (18) uit Moere (Gistel). Beiden hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verwerken. In de woning stak hij zowel Mailys als haar aanwezige grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. 

De ochtend van de moord in Moere trok Dean naar Sint-Amandsberg (Gent) waar hij ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven bracht. Verstraete was al enkele maanden bevriend met Mailys en nam verschillende foto’s van het meisje, wat haar ex-vriend blijkbaar niet kon verkroppen.

 Amélie Van Belleghem, de advocate van Alexander Dean. Zij werd deze ochtend vertegenwoordigd door haar vader, advocaat Réginald Van Belleghem.
Amélie Van Belleghem, de advocate van Alexander Dean. Zij werd deze ochtend vertegenwoordigd door haar vader, advocaat Réginald Van Belleghem.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Vanderkelen

  Ook al is het de fout van die anabolen,niemand heeft hem verplicht om die te nemen he.dikke sukkel is het!!!

 • Dan Midden

  En dan klagen ze bij justitie dat ze onvoldoende middelen hebben!

 • Marco Sticchi

  Je moet de verkopers mee straffen dat anabole verkocht hebben. Zij zijn mee daders van moord. Onderzoek heeft blijkbaar geen zin. De moordenaar hebben ze gevat "end of story"

 • Mooses Van Den Bergh

  Als alle steroïden slikkers en spuiters moeten beginnen moorden gaat dat hier nogal een slagveld worden. Half de fitnesswereld hangt aan dat spul. Hij wist wat hij nam, kende de gevolgen. Dus stop met de verantwoordelijkheid voor zijn daden te minimaliseren. Walgelijke advokaat.

 • Dan Midden

  Maakt het iets uit of verboden producten al of niet een rol hebben gespeeld? Hij heeft deze spullen bewust in het illegale circuit gekocht waarbij elke "goede huisvader" weet dat het je agressiever maakt dus is een bewuste keuze geweest! Als we hiermee rekening gaan houden wordt het simpel: neem voldoende straf spul en nadien wordt je vrijgesproken bij moord?