Extra hinder verwacht bij start derde fase werken op E40

UNKNOWN

Op zaterdag 31 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer met de derde fase van de wegwerkzaamheden op de E40 Leuven-Brussel tussen Sterrebeek en Bertem. Concreet moet het verkeer richting Leuven dan via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de rijweg. De oprit Sterrebeek in de richting van Leuven blijft afgesloten tot en met 20 augustus. Het verkeer wordt omgeleid via de oprit Kraainem.
 
Van maandagavond 26 juli tot vrijdagochtend 30 juli zullen van 20 tot 6 uur slechts twee rijstroken bij de werken beschikbaar zijn voor het verkeer. Tijdens de nacht van vrijdag 30 juli op 31 juli brengt de aannemer markeringen aan. Er zal dan in iedere rijrichting maar één rijstrook beschikbaar zijn van 22 tot 6 uur. Op 31 juli zijn er vanaf 6 uur opnieuw drie versmalde rijstroken beschikbaar in de beide rijrichtingen.
 
Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de fasewissel en de doorsteekbeweging van het verkeer in de richting van Leuven vanaf 31 juli vooral tijdens de eerste dagen extra hinder zal veroorzaken. Tijdens de derde fase worden de pechstrook en de trage rijstrook in de richting van Leuven opnieuw aangelegd. Daardoor moet de hele werfinrichting van de E40 opschuiven. Volgens de huidige planning zal de fase achter de rug zijn op 20 augustus. Vanaf dan wordt de E40 over de hele breedte geasfalteerd. Eerst wordt de weg in de richting van Leuven aangepakt, daarna in de richting van Brussel. (belga/lpb)