Extra alcoholcontroles op zwaar verkeer in Vlaams-Brabant

Illustratiefoto.
Belga Illustratiefoto.
In de provincie Vlaams-Brabant voeren lokale en federale politiediensten dit weekend en de rest van de maand oktober extra alcoholcontroles uit. In het bijzonder zullen bestuurders van zware voertuigen, autocars en autobussen gecontroleerd worden. De acties moeten op termijn leiden tot minder verkeersslachtoffers.

"In Vlaams-Brabant speelt alcohol een rol bij een op de tien verkeersongevallen met lichamelijk letsel", zegt gouverneur Lodewijk De Witte. "De provincie noteert de voorbije vijf jaar wel een onafgebroken daling van het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel."

In de eerste zes maanden van 2018 vielen er in Vlaams-Brabant dertien doden in het verkeer. Dat zijn er zes minder dan in dezelfde periode in 2017. Dat blijkt uit de jongste verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute. In de meest ernstige verkeersongevallen zijn doorgaans zware voertuigen zoals vrachtwagens, autocars en autobussen betrokken. Afleiding, gebruik van gsm of tablet, vermoeidheid, alcohol en pepmiddelen zijn de voornaamste oorzaken van ongevallen met vrachtwagens.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Petros Verschueren

    Rene je neemt de woorden uit mijn mond.

  • Hilaire Claes

    Dus wie goed begrijpt, enkel de chauffeurs van zware voertuigen zijn de oorzaak van deze ongevallen. De rest doet niks verkeerd. Ik dacht nochtans dat beroepschauffeurs 0%alcohol mogen drinken wat niet gezegd kan worden van de rest.

  • Rene Dannau

    en de ongelukken gebeuren meestal op de weekdagen en men gaat controleren op het weekend, pepmiddelen van af woensdag en alcohol maandag morgen en vrijdag na 16 u.