Explosievenhond slaat alarm in cruiseterminal van Zeebrugge, ontmijningsdienst ter plaatse

De volledige cruiseterminal is ontruimd. Toeristen en voorbijgangers worden op veilige afstand gehouden.
Mathias Mariën De volledige cruiseterminal is ontruimd. Toeristen en voorbijgangers worden op veilige afstand gehouden.
In Zeebrugge is een cruiseterminal volledig ontruimd nadat een explosievenhond iets verdacht opmerkte in de bagage van een van de schepen. Ook de Russische onderzeeër die deel uitmaakt van Seafront, werd ontruimd.

De omgeving is volledig afgesloten. Toeristen en passagiers worden op veilige afstand gehouden. Ontmijningsdienst DOVO onderzoekt de situatie. 

Voorlopig is nog niet duidelijk hoe concreet het gevaar precies was. Maar de politie stelde een ruime perimeter in die iedereen op ruime afstand moest houden. Verschillende bewoners moesten daardoor hun woning verlaten.

Na twee uur afwachten, zijn het gebouw en de omliggende huizen opnieuw vrijgegeven. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • oswald billiet

    Die cruiseterminal is pas geopend en nu al herrie. Dit is geen goede zaak voor de terminal zelf die door de cruisevaarders zal gemeden worden. En wat hebben ze dan ontdekt? Iets wat de tourist in Brugge heeft gekocht. Voor terugkerende touristen zijn geen drugshonden nodig.

  • Jef Denijs

    Zo gaan ze ook weer niet in het VK geraken.

  • Carl Delahaye

    inderdaad mogelijk dat een explosievenhond iets verdachts opmerkt in de Bagage , namelijk is er een medicatie voor hartstoornissen die in uiterst kleine hoeveelheid stof bevat dat in de reeks van producten ter aanmaak van bommen zit . De hond in kwestie heeft perfect zijn werk gedaan