Explosie in woning Schaarbeek: persoon springt uit raam om aan vlammen te ontsnappen

gasontploffing in woning in Schaarbeek
Baert Marc gasontploffing in woning in Schaarbeek
In Schaarbeek is vanochtend een persoon zwaargewond geraakt bij een explosie en de daaropvolgende brand. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bewoner van hetzelfde pand bleef ongedeerd.

De explosie vond vanochtend rond 6.55 uur plaats in een eensgezinswoning in de Vleugelstraat in Schaarbeek. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er een hevige rookontwikkeling aan de voorkant van het gebouw. Aan de achterkant troffen de brandweermannen een zwaargewonde persoon aan. “Die man was uit het raam op de eerste verdieping gesprongen en was bij de explosie en de brand ernstig verbrand”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Hij is onder begeleiding van een MUG-arts naar het ziekenhuis gebracht.”

Een andere inwoner die nog op het gelijkvloers was, werd door de brandweer uit het pand geëvacueerd en ter plaatse onderzocht door een arts. Dat slachtoffer bleek echter ongedeerd en zij moest niet naar het ziekenhuis. De brandweer haalde verder nog een kat en drie kittens uit het gebouw en vertrouwde die toe aan het dierenasiel Veeweyde.

“De brand was snel onder controle, maar het gebouw is ernstig beschadigd en minstens tijdelijk onbewoonbaar”, aldus nog de brandweer. “Over de oorzaak van de explosie en brand bestaat nog geen duidelijkheid.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.