Exclusief voor abonnees

Experts waarschuwden al op 3 juni om quarantaine te voorzien voor reizigers uit risicogebieden

Photo News
Of er niet veel eerder een plan voor de terugkeerders uit coronarisicogebieden had moeten klaar liggen, in plaats van daar nu, een week in de zomervakantie nog aan te beginnen? Verschillende virologen zeggen daar al weken om gevraagd te hebben, en dat blijkt ook uit het verslag van begin juni van de GEES, de groep experts die de exit-strategie begeleidt.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid grieten

  Tot op heden is er nog geen enkele voorspelling van deze experts uitgekomen.

 • renée schietekat

  Waarom zijn er experts, deskundigen op gebied van virologie als politici er toch niet naar luisteren. Haast 10.000 doden in dit kleine landje zegt veel ober de ondeskundigheid van onze 9 ministers die met gezondheid bezig zouden moeten zijn!

 • FREDDY BAUDEWIJNS

  Ongelofelijk toch dat men pertinente actiepunten zomaar aan zich laat voorbij gaan. Het blijkt nu wel duidelijk dat er in de politieke wereld velen rondlopen zonder enig besef van organisatie of planning. Wat doen die dan wel buiten mekaar de zwarte piet doorschuiven ?

 • egidius varendonck

  egidius Varendonck sorry maar voor een gezond Belgie te behouden alle grenzen terug sluiten tot 01 oktober 2020 !!!!! en dan nog afwachten voor wat erna nog op ons zou kunnen afkomen????

 • San Pauwels

  Wanneer het nu fout loopt, is er wel degelijk sprake van schuldig verzuim (schending van de regel van de goede huisvader) door politici. De overheid heeft ook de positieve plicht om zijn bevolking te beschermen (schending van de mensenrechten). Onze politici zijn precies verwende kinderen: ze mokken wanneer ze hun zin niet krijgen en willen de populairste zijn. Ze ontlopen ook hun verantwoordelijkheid. Ze eisen in plaats van te onderhandelen, terwijl de politiek draait om goede communicatie.