Exclusief voor abonnees

Experts verdeeld over aanpak Overlegcomité: het had toch iets meer mogen zijn

Van “toch een beetje magertjes” tot “logische tussenstap”

Steven Callens, Dirk Devroey, Pierre Van Damme en Marc Van Ranst.
Belga, Stefaan Temmerman, Belga, RV Steven Callens, Dirk Devroey, Pierre Van Damme en Marc Van Ranst.
Dat het Overlegcomité alles bij het oude laat, valt niet bij alle experts niet in goede aarde. “Meer boetes? Daar geloof ik niet echt in. Dit is toch wel een beetje magertjes,” zegt viroloog Steven Callens. Collega Marc Van Ranst geeft ons nog wat tijd. “We hebben een week om de stijging terug te draaien. Als we die kans niet grijpen, vrees ik dat we vertrokken zijn voor een doorgedreven stijging.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elise Van Damme

  Volledig eens met de stelling van Michael Nicolaas.Ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden.

 • Anny van Geel

  verboven jozef als die experts al niet een en dezelfde mening hebben wat zitten die daar dan te doen volgens mij weet geen man dat op te lossen

 • Elle Devee

  Sommigen hebben blijkbaar nog steeds niet begrepen dat zelfs de mensen die Covid doorgemaakt hebben amper antistoffen hebben en dat die na enkele weken reeds verdwenen zijn. Immuniteit? Nougat bollen. Zéro.

 • Veerle De cock

  Mij kan niks meer verplicht worden .ik moet nog juist doodgaan als het mijn tijd is .en verder die ik gewoon waar ik zin in heb .in angst en met paniek zal ik niet leven .stop met dagelijks ons te gijzelen en ons te kommaderen

 • Jacques Eerten

  Bart van steenkiste, België importeert 60% van wat Belgen consumeren. Dus ofwel grenzen toe en we beginnen te verhongeren binnen een week of we moeten mensen binnenlaten zoals, vrachtwagenchauffeurs, piloten, zeelui, en specialisten die we nodig hebben voor het functioneren van onze maatschappij.