Experts commissie Buizingen opnieuw aan de slag

UNKNOWN

De bijzondere parlementaire commissie rond de treinramp in Buizingen kan opnieuw aan de slag. De Kamer besliste vandaag op voorstel van Groen! om de experts van de commissie opnieuw te vergoeden.

Niet betaald
Onlangs raakte bekend dat de vier experts van de bijzondere parlementaire commissie die de treinramp in Buizingen moesten onderzoeken, niet meer betaald werden. Daarop legden de experts het werk neer.

Gecorrigeerd
Die situatie wordt nu "rechtgezet", zegt Groen!-kamerlid Stefaan Van Hecke. "Wij waren zeer geschokt toen we vernamen dat de experts die het tragische treinongeluk in Buizingen moesten onderzoeken hun werk niet meer konden doen. Dit was nochtans duidelijk afgesproken bij de val van de regering Leterme II, opdat het nieuwe parlement zo snel mogelijk de werkzaamheden zou kunnen hervatten. Gelukkig wordt dat nu gecorrigeerd".

Europese Aangelegenheden
Op vraag van Ecolo en Groen! wordt ook meteen de Adviescommissie Europese Aangelegenheden opgericht. "Dit laat toe om ook tijdens de regeringsvorming de beslissingen van de uittredende regering in het kader van het Belgisch Voorzitterschap van de EU op te volgen", luidt het. (belga/ep)