Experten van zes Arizonapartijen zitten voor het eerst samen

Partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) willen tegen 21 juli een nieuwe regering in de steigers hebben staan.
Photo News Partijvoorzitters Egbert Lachaert (Open Vld), Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) willen tegen 21 juli een nieuwe regering in de steigers hebben staan.
Experten van de zes partijen uit de mogelijke Arizona-coalitie zitten vandaag al samen. Dat werd uit goede bron vernomen. Het gaat om de eerste vergadering tussen de experten van de verschillende partijen uit de huidige regering (MR, Open Vld en CD&V), met die van N-VA, sp.a en cdH.

Deze ochtend gaf MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez al aan dat hij samen met Joachim Coens (CD&V) en Egbert Lachaert (Open Vld) voor de nationale feestdag op 21 juli een vergadering wilde beleggen met de zes partijen om een soort startnota uit te werken. Die zou dan worden voorgelegd aan andere partijen, bijvoorbeeld de PS en Ecolo-Groen, die vandaag buiten die Arizona-coalitie vallen.

Een eerste vergadering tussen de sherpa’s of de experten van de verschillende partijen vindt dus vandaag al plaats. Of die er snel ook komt op niveau van de voorzitters, is nog afwachten.

Lees ook:

Het paars-gele spook is terug: PS zet deur voor N-VA weer op een kier (+)

De Croo over vorming nieuwe regering: “We gaan niet van nul herbeginnen”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fientje Goderie

  Hoelang gaan ze het land nog gijzelen uit angst om de verliezen bij volgende verkiezingen te moeten incasseren,want meer is het niet ,droevige politic die enkell naar eigen belangen handelen en geen moer geven om de burgers van dit landje te leiden en te beschermen tegen een nooit geziene financiële catastrofe waarin we terecht komen .

 • Jeroen Van De Berghe

  Ze gaan effe fixen op een paar dagen wat al een jaar niet gebeurd is. hoogmoed voor de val

 • Stijn De Munck

  Moesten de kosten van dit politiek steekspel eens op tafel gegooid worden, we vallen omver. Hoe lang kan een land dit volhouden? Dringende besparingen in de politiek gevraagd!

 • Max Illens

  Als ik het goed lees dan gaan zes partijen samenzitten voor een eerste informatieve nota, die daarna nog eens wordt voorgelegd aan drie andere partijen. Is dat alles wat ze tot nog toe hebben bereikt sinds de verkiezingen? Iedereen samen nog eens een rondje babbelen over een 'startnota'? Man, man. En al die mensen worden ondertussen rijkelijk betaald, om helemaal niets te doen.

 • Edmond Dillien

  De belastingsverspilling gaat rustig verder terwijl de politieke partijen hun vertegenwoordigers weer eens samen rond de tafel gaan, is't voor de lunch of het diner en wat staat er op de etensmenu zijn de eerste en belangrijkste vragen denkelijk.