Exclusief voor abonnees

Expert over GAS-boete voor ontbloot bovenlijf in Knokke: “Is dat evenredig met veroorzaakte overlast?”

Mag burgemeester Leopold Lippens zo hard bijten, of blijft het bij blaffen?

De zeedijk in Knokke-Heist. Op deze foto enkel “gemanierde toeristen”. In ontbloot bovenlijf of in bikini op de dijk wandelen, zal in de toekomst beboet worden.
Benny Proot De zeedijk in Knokke-Heist. Op deze foto enkel “gemanierde toeristen”. In ontbloot bovenlijf of in bikini op de dijk wandelen, zal in de toekomst beboet worden.
“Ongemanierde toeristen” riskeren in Knokke-Heist een GAS-boete van minimum 250 euro wanneer ze met ontbloot bovenlijf of in bikini op de dijk of in winkelstraten lopen of op de grond zitten te eten of een fontein als douche bezigen. Zo wil burgemeester-graaf Leopold Lippens de uitstraling van Knokke vrijwaren. Kan hij zo hard bijten, of blijft het bij blaffen?

“We denken aan boetes van minimum 250 euro voor wie zich niet houdt aan onze gedragscode. Zo willen we de kwaliteit van de uitstraling van Knokke-Heist garanderen. Want anders stuikt ons visitekaartje, en dus ons businessplan, helemaal in elkaar”, stelde schepen voor Toerisme Anthony Wittesaele eergisteren. Ook wie ee fontein als douche bezigt, krijgt een GAS-boete. Eerder raakte al bekend dat er vanaf volgende zomer geen muziek meer mag gedraaid worden in strandbars. Zij zullen ook geen snacks meer mogen verkopen, maar enkel nog koude hapjes gratis bij een drankje mogen serveren. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
112 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tony Baetsle

  Blijkbaar vinden Baron Lippens en veel HLN lezers blote voeten of een bloot bovenlijf onfatsoenlijk, onhygiënisch of wansmakelijk. Ik vind die mensen vooral onverdraagzaam en on-respectvol voor anderen. #Diversiteit #Respect #Bodefreedom

 • Margaretha Mestdagh

  Eerlijk gezegd heeft hij gelijk. Ik associeer een bikini of bloot bovenlijf met het srand, de zee, het zand. Ik heb écht geen zin om tegen bloot vlees op te lopen. Een beetje klasse, graag. Burgerschap en goede manieren. En flipflops niet op de werkvloer !!!

 • Gerrit Mangé

  Waarom niet, een beetje respect en opvoeding kan geen kwaad. Tegenwoordig is het normaal dat kinderen in hun onderbroek door het centrum lopen hun ijsjes overal op de grond gooien idem dito met sigarettenpeuken en overal op de handdoeken van mensen lopen, als je hen dan een opmerking maakt schieten de ouders onmiddellijk in de verdediging, blijkt dat ook zij terug wat opvoeding kunnen gebruiken.

 • Rita Vanlerberghe

  Wat betreft het bloot lopen op straat : volledig akkoord ! Zou beter uitgebreid worden naar alle gemeenten, ja inderdaad, niet alleen kustgemeenten....

 • Gerda Heyndrickx

  Mr. Lippens heeft groot gelijk. Deftig gekleed wil nog niet zeggen dat je dure kledij aan moet. Nu nog liefst de strandbars helemaal afschaffen!!!