Exact 7.742 dapperen halen eindmeet van Dodentocht

In Bornem is gisteren de 46ste Dodentocht geëindigd, een tocht van 100 kilometer die in minimum 10 en maximum 24 uur moet worden afgelegd. Uiteindelijk haalden 7.742 lopers en stappers de eindmeet, oftewel 64 procent van de deelnemers. Dat is het op één na hoogste aantal ooit. Ondanks de regen blikt de organisatie dus tevreden terug.

"Vrijdagnacht en zaterdagochtend was het eigenlijk ideaal wandelweer, dus wie voor de middag binnen was had een erg geslaagde editie", zegt Thomas D'hondt van de Dodentocht-organisatie. "Zaterdagmiddag zijn er dan wel heel veel deelnemers tijdelijk gaan schuilen, bij de hulpposten of gewoon bij mensen thuis. We hebben bepaalde controleposten daarom wat langer opengehouden."

Grote incidenten onderweg waren er volgens de organisatie niet. "Je zou dus kunnen zeggen dat het een 'saaie' editie was, maar voor de Dodentocht is dat uiteraard alleen maar positief", stelt D'hondt. "Er waren ook heel wat meer finishers dan vorig jaar, en daar draait het uiteindelijk toch om."

Het Rode Kruis, dat met 300 vrijwilligers aanwezig was, voerde onderweg en aan de finish zowat 2.750 verzorgingen uit. De helft daarvan waren behandelingen van blaren, een kwart betrof het masseren van stramme spieren.