Ex-vriendje zet nep-overlijdensbericht 16-jarig meisje op sociale media

Het nep-overlijdensbericht in kwestie.
Facebook Het nep-overlijdensbericht in kwestie.
Een bijzonder smakeloze grap’ heeft een gezin in Sambreville (provincie Namen) veel leed berokkend. De familieleden zagen tot hun onsteltenis op sociale media een overlijdensbericht van Ceylan Vandriessche opduiken. Alleen: Ceylan (16) is niet dood, maar springlevend, zo schrijft SudPresse.

In het bericht opgesteld in het typische jargon van een doodsbericht, meldde de familie zogezegd het heengaan van hun geliefde dochter. Het duurde niet lang vooraleer het gezin werd overstelpt met rouwbetuigingen. Vader Jacques kwam zo het bestaan van de nep-overlijdensadvertentie te weten.

Hij bleef niet bij de pakken zitten en contacteerde Facebook. Jacques kwam zo bij een ex-vriendje van Ceylan terecht. De knaap bekende zijn zelfgemaakt bericht op sociale media te hebben gedeeld. Hij had het aanvankelijk enkel naar wat vrienden gestuurd, maar deze hadden op hun buurt het bericht verder gedeeld met een groot aantal mensen.

De schuldige heeft zich bij de familie Vandriessche uitvoerig geëxcuseerd. Ceylan en haar ouders hebben deze verontschuldigingen geaccepteerd. Ze hebben besloten geen klacht in te dienen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert DE REU

    Ja die Sociale Media he, heeft blijkbaar al meer kwaad dan goed gedaan, ik probeer mij er zo ver mogelijk van weg te houden.