Ex-vriend vermoorde Luana weer vrij

De doodgestoken Luana Romagnoli (25). Een dag na haar dood hielden zo'n 200 aanwezigen een stille wake.
Marco Mariotti - Mine Dalemans. De doodgestoken Luana Romagnoli (25). Een dag na haar dood hielden zo'n 200 aanwezigen een stille wake.
De 31-jarige Emrah T. die verdacht werd van de moord op zijn ex-vriendin Luana Romagnoli is vrijgelaten. Dat besliste de onderzoeksrechter dinsdagochtend. Anastasia N, de nieuwe vriendin van Emrah, blijft wel aangehouden. Volgens de speurders deelde zij de messteken uit en hebben die tot de dood van Luana geleid.

Volgens de onderzoeksrechter zijn er geen aanwijzingen dat de ex-vriend Emrah T. verantwoordelijk zou zijn voor die messteken, maar wijst alles in de richting van diens nieuwe vriendin. Zowel Emrah T. als Antastasia N. verschenen dinsdagvoormiddag voor de onderzoeksrechter, maar die liet Emrah T. dus vrij.

Het koppel zat al een maand in de cel op verdenking van de moord op Luana Romagnoli. De jonge Genkse moeder werd samen met haar vriend belaagd, het kwam tot een vechtpartij, en er werd een mes getrokken.

"Ik kan enkel bevestigen dat de man werd vrijgelaten", vertelt Bruno Copin van het parket. "De vrouwelijke verdachte blijft wel in de cel. Haar aanhouding werd verlengd." Anastasia N. blijft officieel verdacht van de moord op Luana.