Ex-vakbondsleider kandidaat-personeelsdirecteur bij NMBS

UNKNOWN
Michel Bovy, gewezen voorzitter van de christelijke spoorbond ACV-Transcom, is kandidaat-personeelsdirecteur bij de NMBS-Holding. De holding moet binnenkort haar directeur Human Resorces en directeur Strategie en Coördinatie vervangen omdat beiden op pensioen vertrekken.

Naast de bekwaamheid en politieke kleur zal de NMBS bij haar keuze ook rekening moeten houden met de opgelegde quota voor vrouwen in de leiding van overheidsbedrijven.
 
De NMBS-Holding doet voor het zoeken van geschikte kandidaten beroep op een headhuntersbureau. Er hebben zich al verschillende kandidaten gemeld, twee met een Open Vld- en CD&V-etiket, aldus nog de krant. In het laatste geval gaat het om Michel Bovy, die gedurende 20 jaar actief was binnen ACV-Transcom voor manager te worden bij de NMBS, en na een tussenstop op de kabinetten van de CD&V-ministers Vervotte en Vanackere, begin dit jaar terug te keren naar de spoorwegen.
 
Eind april zou de NMBS-Holding een lijst van kandidaten voor de twee functies moeten opstellen, schrijft La Libre Belgique. (belga/vsv)