Ex-topmodel Dirie excuseert zich voor verdwijning

UNKNOWN

VN-ambassadrice Waris Dirie heeft haar excuses aangeboden voor haar verdwijning, die in België tot een dagenlange zoektocht leidde. De Somalische schone verdween dinsdag in Brussel, waar ze een conferentie zou bijwonen ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. De politie trof het oud-topmodel vrijdag dolend aan in de buurt van de Grote Markt.

Weinig uitleg
Volgens het parket heeft Dirie nauwelijks uitleg gegeven over haar verdwijning. "Ze heeft alleen gezegd dat ze drie dagen heeft rondgelopen en dat ze verdwaald was. Ze zegt dat ze in hotellobby's heeft geslapen omdat ze geen geld had voor een kamer", zei een woordvoerder van het OM.

Campagne tegen vrouwenbesnijdenis
De 43-jarige Dirie leidt als VN-ambassadrice campagnes tegen vrouwenbesnijdenis, waarvan ze ook zelf het slachtoffer is geworden. In vroeger jaren was ze topmodel. Ook speelde ze een rolletje in de Bond-film 'The living daylights'. Ze zou vrijdag in het Nederlandse Kerkrade een onderscheiding in ontvangst nemen voor haar strijd tegen vrouwenbesnijdenis. Door haar verdwijning liep ze de uitreiking mis. (novum/lb)

Waris Dirie.
UNKNOWN Waris Dirie.