Ex-topman Etixx krijgt in beroep opschorting van straf voor stalking wielrenster

Davy D.V. blijft schuldig aan de feiten, maar kreeg een opschorting met uitstel, oordeelde het hof van beroep.
Tim De Waele / RV Davy D.V. blijft schuldig aan de feiten, maar kreeg een opschorting met uitstel, oordeelde het hof van beroep.
Voormalig topman van sportvoedingsmerk Etixx, Davy D.V., heeft vorige dinsdag in het Gentse hof van beroep een opschorting van straf gekregen. In de correctionele rechtbank van Gent werd hij veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel nadat hij een wielrenster stalkte. 

Slachtoffer Rochelle Gilmore, met wie D.V. een relatie had, werd na afloop van die romance met vele berichten en telefoontjes belaagd. Het hof oordeelde dat hij schuldig bleef aan de feiten, maar gaf hem een opschorting met uitstel, wat de advocaat van D.V. in beroep vroeg. De motivering hiervoor was het blanco strafblad van Davy. 

Het hof was van mening dat de feiten hadden plaatsvonden door een samenloop van omstandigheden, en in de toekomst niet meer zullen gebeuren. Het feit dat de morele schadevergoeding van 2.000 euro aan het slachtoffer al betaald was, speelde ook een rol in de beslissing van het hof.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Remi Kastaar

  Sommige venten zoals den deze hier zijn echte zielige figuren, dat heeft een positie en dan zoiets..zielige vent! echt, zijt me zoiets getrouwd.

 • Pieters Mathias

  Waarschijnlijk geld tegen gesmeten

 • Jef Heffens

  Een jaar lang iemand stalken en dan er vanaf komen met 2000 euro schadevergoeding is niet erg serieus.

 • lut vanhyfte

  Zeer slecht signaal van 'recht'bank, gestalkt worden maakt je leven kapot en schadevergoeding weegt daar niet tegen op...