Ex-N-VA'ers Vuye en Wouters richten nieuwe partij op

Hendrik Vuye en Veerle Wouters richten samen een nieuwe partij op. "
BELGA Hendrik Vuye en Veerle Wouters richten samen een nieuwe partij op. "
De voormalige N-VA'ers Hendrik Hendrik Vuye en Veerle Wouters richten een nieuwe partij op. "We hebben de knoop doorgehakt", zo zeggen de Kamerleden vandaag in een interview in Het Belang van Limburg, naar aanleiding van de publicatie van hun boek 'Vlaanderen Voltooid: met of zonder Brussel'.

"We gaan nu voluit ons eigen programma schrijven. Daarna willen we mensen vinden die met ons mee willen stappen in dat verhaal. We willen ons in 2019 opnieuw verkiesbaar stellen, maar we gaan niet met tweehonderd per uur met onze snuit tegen de muur lopen", zegt Vuye. De nieuwe partij zal behalve op Vlaams nationalisme ook meer op het "socialere gedachtegoed" focussen, zegt hij. 

Vlaams nationalisme

"Het probleem is dat het Vlaams nationalisme allemaal aan de rechterkant zit", zegt Wouters. "Ik ben opgegroeid met de oude Volksunie. Dat is anders dan de N-VA van vandaag. Wij hebben dat altijd gezegd: de partij wordt té rechts, té radicaal. Ik ben blij dat ik weg ben. Met een groot aantal dingen die vandaag in de N-VA gebeuren, had ik niet kunnen leven."
78 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carl Op de Beeck

  Voor een partij die én Vlaams is én sociaal-economisch opkomt voor de gewone mensen kan ik alleen maar sympathie hebben. Het neoliberaal beleid van Nva ondermijnt ons gevoel van solidariteit en komt alleen de elite ten goede.

 • Eddy Vandeweyer

  NVA "veel woorden en geen daden", slechter kan nooit.

 • james vroman

  Hugo Schiltz had al gewaarschuwd voor de NVA dat ze niet te vertrouwen was ...dit zijn de enige echte opvolgers van de vu...

 • james vroman

  te overwegen om stem aan te geven ...liever een sociaal Vlaanderen dan belastingland Vlaanderen ..

 • Jan Pauwels

  Mijn stem hebben ze. Vlaams én sociaal. Go for it. NVA is passé.