Ex-motorcrosser Eric Geboers dood teruggevonden in recreatievijver Mol

.
Photo News .
Na een urenlange zoektocht is het lichaam van ex-motorcrosser Eric Geboers (55) gevonden in recreatievijver Miramar in Mol. Dat bevestigt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Geboers sprong gisterenavond uit een plezierboot om een hond te redden, maar kwam niet meer boven. Intussen raakte bekend dat de hond het incident heeft overleefd. Het beestje kon zelf naar de kant zwemmen. 

Rond de waterplas van Miramar bevinden zich heel wat exclusieve buitenverblijven en het domein wordt veelvuldig gebruikt voor watersport en pleziervaart. Geboers (55), veelvoudig wereldkampioen in het motorcrossen, zat samen met enkele vrienden op een plezierbootje, toen rond 22 uur een klein hondje van boord sprong. Geboers sprong er meteen achter om het dier te redden, zegt burgemeester van Mol Paul Rotthier aan de VRT. "Een van de andere opvarenden sprong ook in het water om Geboers te redden, maar kwam zelf al snel in de problemen door het uiterst koude water en is weer aan boord gehaald." Het hondje kon uiteindelijk zelf naar de kant zwemmen en zich zo in veiligheid brengen.

De waterplas van Miramar is een voormalige zandwinningsput waar het water erg diep kan zijn. Er zijn daarom grote temperatuurverschillen en een sterke stroming.

BELGA

Van Geboers was geen spoor meer. De brandweer kwam meteen met de grote middelen ter plaatse en zocht tot 1 uur vannacht met duikers, schijnwerpers en een sonar, maar zonder resultaat, onder andere door de duisternis

Gevonden dankzij sonar

Vanmorgen werd de zoektocht hervat met hulp van de Cel Vermiste Personen onder leiding van Alain Remue en de scheepvaartpolitie. Dankzij gespecialiseerde sonarapparatuur kon Geboers gelokaliseerd worden. "De precieze omstandigheden zullen nog verder onderzocht worden", aldus Remue. Er volgt nog een autopsie op het lichaam. Dat is de standaardprocedure, benadrukt het parket.

Burgemeester Rotthier gaf eerder aan de hoop niet te willen opgeven, maar uiteindelijk kon voor Geboers geen hulp meer baten. "Als je zoveel uren in het koude water blijft, is er niet veel hoop meer", zei Rotthier vanochtend nog. "De vermiste kwam al meteen na zijn sprong in de problemen en de mensen die bij hem waren, hebben hem onder water zien verdwijnen. Dit is dramatisch nieuws voor zijn partner en de familie. Ik weet niet of Eric zelf in Mol verbleef, maar zijn familie is wel van het Molse. Ik wens de familie alvast veel sterkte."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wereldkampioen in drie klassen

Geboers is de eerste motorcrosser ooit die wereldkampioen werd in de drie klassen: 125, 250 en 500 cc. In 1988 werd hij Sportman van het Jaar en won hij de Nationale Trofee voor Sportverdienste. Geboers hing in 1990 op zijn 28ste de helm aan de haak, toen hij wereldkampioen werd op de Citadel van Namen.

Lees hier een portret van Eric Geboers, een van de beste Belgische motorcrossers ooit.

DROSSIN
BELGA204 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van der Vloedt

  Kwam hij al niet in het woelige jaar 2000 in contact met de ijskoude advocaten entourage van leningen en opzegging van "vlucht"contracten ? Lag zijn "zen" dan ook niet teveel in de liefde voor... nadien allee... contactsleutels zitten er misschien nog op voor een mogelijke herstart (, @ didier de coster) als dat ook al een troost kan en mag zijn.

 • hugo van de velde

  Zonde dat hij niet wist dat elke hond kan zwemmen en zichzelf redt, nu is hijzelf er spijtig genoeg niet meer en de hond weet niet beter.

 • pierre van damme

  een grote kampioen in de motorsport ,dat hij ruste in vrede veel sterkte aan de familie en vrienden .

 • marc blommaert

  @michel de blay zo is me eveneens altijd verteld wordt het verbloemd?

 • JOHAN Goossens

  "THE KID"was een gast met ballen,dikwijls naar gaan kijken en was meestal ook zeer aanspreekbaar,zonde altijd zo'n atleet geweest en dan op zo'n spijtige manier aan uw einde komen