Ex-ministers scharen zich achter kandidaat-voorzitter Mahdi (CD&V)

Sammy Mahdi
BELGA Sammy Mahdi
Ex-CD&V-boegbeelden Wivina Demeester en Inge Vervotte geven de kandidatuur van Sammy Mahdi een duwtje in de rug. Dat schrijft De Standaard vandaag.

"Goede vriendin en vriend CD&V'er, (...) vanuit mijn bezorgdheid over het belang en de impact van CD&V in de samen­leving, ben ik ervan overtuigd dat we best kiezen voor een jongere", schrijft ex-minister Wivina Demeester (75) in een brief en mail aan alle CD&V-leden in haar uitgebreide adresboek.

De brief is een stevige opsteker voor kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi (31), en dan vooral omdat hij van de oudere garde komt bij CD&V. In de eerste ronde haalde zijn uitdager Joachim Coens (53) drie keer zoveel stemmen als Mahdi bij de leden die niet online maar op papier stemden, en dus hoogstwaarschijnlijk ook een iets hogere leeftijd hebben. Zelf benadrukt Demeester dat ze de CD&V-leden 'niets wil opleggen' en dat ze de nieuwe voorzitter hoe dan ook zal steunen.

Achter de schermen krijgt Mahdi ook steun van ex-boegbeeld Inge Vervotte. Nog vóór zijn beslissing om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap, had Vervotte al nauw contact met Mahdi. En ook nu wisselen ze nog vaak van gedachten of geeft ze hem tips in de campagne.
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ETIENNE BOECKX

  Kiezen voor Mahdi kan een positieve invloed/wijziging van de CD&V teweeg brengen. Kiezen voor die industrieel zal een verdere daling teweeg brengen.

 • Roger Deprez

  Als het Mahdi zal zijn is de CD&V verplicht hun naam te veranderen Democratisch zal hij wel zijn, Vlaams is al minder zeker en christelijk waarschijnlijk helemaal niet. CD&V is bijna gelijk het leger ze zoeken overal leden.

 • Peter Janssen

  Cd&v heeft behoefte aan een naamsverandering: christelijke, democratische &vlaams hoort mt&v genoemd te worden: moslim, totalitaire verraderspartij. Niks vlaams of christelijk nog aan die flutpartij met windhanen en kippen zonder kop.

 • robrecht Peeters

  waarom besliste het ACW voor enkele jaren onder de naam Beweging door het leven te gaan? Antwoord : om Moslims aan te trekken die anders stee weg zich aansloten bij de Socialistische vakbond. En was het Vrij Onderwijs niet de eerste om Islamitische godsdienst lessen te voorzien.Dus Mahdi ligt in de lijn van dit alles

 • Robert Opdebeeck

  Grote verliezers hebben niemand nodig hoe sneller verdwenen hoe beter en zeker geen leiding door vreemdelingen