Ex-minister Jacqueline Galant (42) wordt mama

Jacqueline Galant nam op 15 april vorig jaar ontslag uit de regering-Michel.
Photo News Jacqueline Galant nam op 15 april vorig jaar ontslag uit de regering-Michel.
Voormalig minister van Mobiliteit en burgemeester van het Henegouwse Jurbise, Jacqueline Galant (MR), heeft deze middag via de sociale media aangekondigd dat ze zwanger is.

"In een maatschappij waarin het uiterlijke plaatje soms belangrijker is dan de inhoud, is het voor een vrouw vaak onmogelijk om lang dingen geheim te houden", stak ze op haar persoonlijke Facebook-account van wal. "Velen zullen dus opgemerkt hebben dat mijn buik de laatste weken nogal is verdikt. Ja, ik kan het jullie vandaag dan ook eindelijk meedelen: ik word deze zomer mama. U kan het al raden: ik ben zo blij."

Galant is intussen 42 en dus niet meer van de jongste. "Ik heb altijd verlangd een mama te worden, maar mijn politieke bezigheden gaven me er geen tijd voor. Ik heb er geen spijt van en zal me om de mensen en de politiek blijven bekommeren. Eenvoudigweg omdat ik het graag doe. (...) De laatste maanden zijn niet gemakkelijk geweest, maar ze hebben me getoond te leren relativeren en te proberen een beter mens te worden. Ze hebben me ook geleerd vrouw te zijn, een beetje aan mezelf te denken en aan diegenen van wie ik hou."

Boek
De ex-minister kwam na de aanslagen van 22 maart vorig jaar in erg woelig water terecht en schreef een boek - 'Galant, je vous dis merde' - over het politieke klimaat en wat haar allemaal stoorde. Ze liet niet na haar pistool te richten op alles en iedereen, maar gaf ook een inkijk in haar persoonlijke leven. Er kwam, onder meer vanuit de eigen MR-top, veel kritiek op haar onthullingen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.
Photo News