Ex-hoofd Fedasil: "Minderjarige vluchtelingen zijn in België vogels voor de kat"

Bob Pleysier.
Jimmy Kets Bob Pleysier.
Er schort iets aan de inburgering van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in ons land. Dat zegt Bob Pleysier, ex-baas van Fedasil, vandaag in Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen en De Standaard.

Pleysier is zelf voogd van vijf minderjarige Afghanen. Drie van de jongens noemt hij zelfs "vogels voor de kat". "Veel Afghaanse minderjarigen die hier terechtkomen zijn ongeletterde herders", zegt Pleysier. "Hier moeten ze dan plots stilzitten in de schoolbanken. Een combinatie van leren en werken zou beter zijn voor hen."
56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JOHNNY DE SUTTER

  Kijk naar die smoel en je weet genoeg

 • Richard Roose

  Heel de wereld zou eens aan de anticonceptie mogen.... 10 koters maar ze niet kunnen opvoeden en ze dan op een ander z'n bord gooien, goed bezig...

 • Jef Vermeulen

  Stuur de herderkes op snuffelstage, het lumineus ideetje van Crevits. Kunnen ze meteen hun snuffelhond uitsparen ook om hier schaapjes te komen hoeden.

 • Jef Vermeulen

  België het laagste punt van Europa, dus logisch dat we het afvoerputteke zijn.

 • Jef Heffens

  De overheid blundert al jaren massaal op het gebied van asielzoekers veroorzaakt door een ongebreidelde naïviteit.