Ex-doelman Gilbert Bodart, die debuut maakt in politiek, vergelijkt Maggie De Block met "een varken"

Gilbert Bodart
belga Gilbert Bodart
Ex-doelman Gilbert Bodart, die bij de gemeenteraadsverkiezingen de lijst van de rechtse partij La Droite in Grâce-Hollogne trekt, vergelijkt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) met "een varken" in een Facebookbericht. 

Bodart, die zijn debuut maakt in de politiek, veroorzaakt een week voor de gemeenteraadsverkiezingen ophef met een post op Facebook. "Ik ben bang dat de varkens geslacht zullen worden", schrijft Bodart,de gewezen doelman van Standard Luik en de Rode Duivels. Op die manier legt Bodart een link tussen de varkenspest in Luxemburg en het gewicht van de minister van Volksgezondheid. 

Facebook

Het is niet de eerste keer dat Bodart de spot drijft met het gewicht van de minister van Volksgezondheid. Op 29 september deelde hij een foto van een zakje chips waarop Maggie De Block te zien is. Boven de minister staat "dikzak" te lezen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.79 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hendrik Patyn

  Allez als ge nergens meer goed voor zijt, dan moogt ge nog in de politiek in Wallonië, eigenlijk jammer voor de politiekers die wel goed bezig zijn.

 • roger geens

  Bodart is te min om woorden aan vuil te maken ,gelijk wil ik zeggen dat mevrouw De Block één van onze betere ministers is die meer doet dan veel anderen die alle dagen op teevee en in de krant komen .Wat betreft gewicht ? heeft men zich al eens afgevraagd of zij niet een gezondheidsprobleem heeft dat je aan ieders neus moet hangen ?wat met die andere vrouwen die ook vechten tegen overgewicht ? Metabolisme ,zoek eens .

 • Gerard Braeckmans

  Hij lijkt le een triestig persoon die eigenlijk eens moet nagekeken worden. In de bovenkamer dan.

 • Gino Denil

  Als we nu eens begonnen met af te spreken om niet meer te stemmen op politici die het spel vuil spelen. Die beschimpen, informatie verdraaien, liegen dat ze zwart zien of van een mug een olifant maken om andere politici te bemodderen. Welke politieke kleur ze ook mogen hebben. Dan kunnen we als kiezers die politieke stal misschien wat beginnen uitmesten. Stem volgens je eigen overtuiging. Die heeft even veel bestaansrecht als een andere. Maar op respectabele mensen.

 • Leopold Vanhoof

  Is dat niet de man die veroordeeld is voor 'n bankoverval?